Fantas simsblogg

PGC - Utökad familj

Av Fanny - 2014-06-14 09:00


Danys illamående fortsatte och hon hade börjat få sina aningar om vad orsaken var. När hon sedan smugit iväg och köpt ett graviditetstest visade det sig att hon hade haft rätt - hon var gravid. 



Hon blev ganska panikslagen direkt. Visst, hon gillar barn, och som arvingen kommer hon ju ändå behöva skaffa några, men hon och Jack hade ju inte alls varit ihop så länge. Vad skulle han säga nu? Var han beredd på att bli pappa? Hon visste ju att det enda rätta skulle vara att berätta för honom direkt hur det låg till, så hon tog mod till sig och gjorde det. 



... Och hans reaktion blev otroligt mycket bättre än vad hon förväntade sig och vågade hoppas på. Jack blev lite förvånad, men han blev också jätteglad. Lite oväntat var det ju, men han har alltid velat ha barn och att det kom lite tidigt gjorde honom inte så mycket. Han erbjöd sig till och med att sluta på jobbet för att kunna stanna hemma och ta hand om barnet.



Han lyckades till slut lugna ner Dany, som nu inte kände sig lika panikslagen längre. 



Sen fick hon ringa och ta mammaledigt från jobbet. Det kändes ju lite motigt eftersom Dany var så inne på att jobba järnet nu när hon äntligen var på väg mot sitt drömjobb, men det blev som det blev och hon kommer ju tillbaka sen. Det är lite svårt att jobba som polis med världens gravidmage. 



Utan både jobb att gå till och bebis att ta hand om fick ju Dany massvis med fritid. Hur hon skulle använda den var hon lite tveksam till. Hon provade att gå ut i trädgården och pyssla lite med Emma och Liams gamla plantor. Det var en trevlig sysselsättning tyckte hon, men om det är något hon kommer fastna för återstår nog att se. 



Det är ju också ett väldigt stort hus de bor i - och med ett stort hus kommer ganska stort ansvar. Det tycks nästan alltid finnas något som är trasigt, smutsigt eller som behöver fixas på något sätt. Dany som har lite kunskaper i händighet bestämde sig för att använda dessa på allt som är trasigt i huset, bland annat den gamla datorn som de är tveksamma om de ens ska behålla. Den är rätt gammal nu och det märks att den börjar dra sin sista suck.



Hon tar även tag i allt som behöver städas i hemmet. Vilket är en hel del, som sagt.



Fast det är ju såklart inte bara Dany som städar och fixar i huset. Jack tar också hand om en hel del, så fort han får tid (även fast han ska sluta jobba snart så måste ju någon tjäna ihop lite pengar medan Dany inte jobbar). Han är dock inte lika händig som hon, så han får mest städa...



De har överlag en väldigt jämställd relation med bra harmoni i hemmet. När någon tar hand om maten tar den andra hand om disken, när vattenfatet behöver lagas tar den andra hand om pölarna omkring. 



... Och Dany börjar faktiskt bli en riktig jävel på att laga mat. Det är alltså oftast hon som får ta ansvaret för den.



Både Dany och Jack ser också till att läsa graviditetsböcker, så att de är beredda när det väl är dags. Även om de båda tycker om barn vet de egentligen inte så mycket om dem. Det kanske inte är så bra.



När det till slut var dags för bebisen att anlända blev Jack ganska... Panikslagen. Trots graviditetsböckerna hade han ingen aning om vad han skulle göra. 



Sen verkade han dock ge upp på att försöka göra någonting och gick för att hämta lite mat istället. Number 1 boyfriend. 



- Vad i helvete? På riktigt? Din flickvän ska föda barn snart och du går och hämtar tortell
- Ja ja älskling, jag kommer. Låt mig äta lite först bara. Jag är skithungrig.

- Och du bjuder inte ens mig?!
- Nä. Jag är skithungrig sa jag ju. 

 


 

Till slut föddes äntligen lilla Alexander Blue, en ivrig och klumpig liten kille. 



Att föda ett barn var så otroligt annorlunda mot hur Dany trodde det skulle vara. Det gjorde väldigt ont kunde hon ju i alla fall säga, men att se in i den lilla pojkens ögon var helt otroligt, att hon hade en son nu. Jack kände precis likadant sekunden han bar honom.



Alexander växte snart upp till småbarn. Han visade sig ha rätt hårfärg, men tyvärr fel ögonfärg - han fick bruna ögon, från sin pappa. Så, needless to say: Han blev ingen arvinge, och Jack och Dany kommer få skaffa fler barn snart.



 
 
Ingen bild

Anna

14 juni 2014 09:23

Du är verkligen bra på att skriva Sims historier :)
Vet någon hur man spelar in skärmen när man spelar sims3 alltså så allt kommer med?

 
Ingen bild

Katia

14 juni 2014 09:51

Anna:
om du har Mac finns det quicktime.
Om du hr windows måste man ladda ner

 
Ingen bild

Sauron

14 juni 2014 11:51

Asså, gud vad jag älskar din P.G.C.

 
Ingen bild

Linnea

14 juni 2014 11:54

Trevligt inlägg och äääälskar din PGC!

 
Ingen bild

Linnea

14 juni 2014 12:26

De borde förresten renovera i sitt hus...

Fanny

15 juni 2014 22:15

Intressant att du tycker det.

 
Simsly

Simsly

14 juni 2014 15:41

Trodde nästan att Alexander var arvingen med det blåa håret, såg inte vilken ögonfärg det var först.

http://simsly.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sauron

14 juni 2014 17:19

Jag har en PGC boendes i Hidden Springs och när min arvinge kom till vårfestivalen stod Luka Ottvid i matståndet. Jag blev lite förvånad över att se Luka/Liam. :-)

 
Ingen bild

Emilia

14 juni 2014 17:46

Hej jag har råkat uppdatera till senaste versionen och massa användbara saker har försvunnit, vet du eller någon här bland kommentarena hur kah ska göra för att avinstallera senare uppdateringen?

 
Ingen bild

Linnea

14 juni 2014 19:09

Hur gör man graviditets test i sims? Var kan man köpa det? Vilken expansion?

Och hur får man graviditetsråd? När jag klickar på sjukhuset med en gravid sim så är där endast
-bli delägare
-inled karriär inom sjukvården (denna handling kan inte utföras av en gravid sim)

Någon som vet?

Fanny

15 juni 2014 22:14

Man tar inte graviditetstest i sims, det är bara för att det ska vara lite roligare att läsa. Vore ju inte så kul om jag bara skulle skriva "Dany flyttade ihop med Jack. Dany mådde illa. Hon är gravid. Hon lagade mat. Hon födde. Det blev en pojke. Han var inte arvingen."

 
Ingen bild

Emilia

14 juni 2014 21:08

Jag löste mitt problem så det e lugnt :)

 
Ingen bild

Sauron

14 juni 2014 21:30

Bor Jack i Hidden Springs? Isåfall vad heter han? :-)

Fanny

15 juni 2014 22:12

Nope. Det är jag som skapat honom.

 
Ingen bild

Anonym

7 juli 2014 18:39

Bra inlägg, såg dock att du skrev "vattenfatet" istället för "handfatet", lite kul haha, men jaja, det gör väl inget..

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar